• ZAALSPORTEN

  • ZAALSPORTEN

The Sport Box beschikt over een indoor sportvloer van 18 bij 32 meter en kan voor alle indoor sporten gebruikt worden. Zo zijn er materialen aanwezig voor zaalhockey, korfbal, zaalvoetbal, handbal, enz.

De urban loods, met een 11 meter hoog plafond, biedt een uniek decor om indoor te sporten. De zaal kan gehuurd worden door scholen, bedrijven, verenigingen en particulieren. Huren kan zowel wekelijks als eenmalig.

Zaalhockey Utrecht

De zaal van 18 bij 32 meter is geschikt voor zaalhockey. De achterkant van de sportvloer ligt tegen de muur aan en aan de zijkanten van de sportvloer ligt een balk. De vloer is geschikt voor trainingen, dit kunnen zowel eenmalige trainingen als wekelijkse trainingen zijn.

Zaalhockey wordt 5 tegen 5 gespeeld op een kleiner veld dan veldhockey. Verder zijn er een aantal afwijkende regels ten opzichte van veldhockey. Zo mag de bal alleen hoog als er op doel geschoten worden en zijn er geen zijlijnen maar balken waar de bal via de balken naar voren geschoten kan worden. De wedstrijden duren minimaal 2 keer 15 minuten en maximaal 2 keer 35 minuten.

De sportvloer is te huren voor €47,50 per uur. Reserveren? Neem contact met ons op!

Zaalvoetbal Utrecht

De sportvloer in The Sport Box kan ook gebruikt worden voor zaalvoetbaltrainingen. De achterkant van de sportvloer ligt tegen de muur aan waarvoor aan beide kanten doelen staan. De trainingen kunnen zowel eenmalig als wekelijks geboekt worden.

Zijn de grasvelden buiten onbespeelbaar? Kom dan met jouw voetbalteam lekker indoor trainen bij ons. Zelfs op het laatste moment kun je bij ons terecht.

Tijdens zaalvoetbal, ook wel Futsal genoemd, wordt er vijf tegen vijf gespeeld. Een wedstrijd duurt officieel 2 keer 25 minuten maar hier kan ook vanaf geweken worden. Ten opzichte van voetbal heeft zaalvoetbal een aantal andere regels. Hierdoor is zaalvoetbal intensiever dan veldvoetbal.

De spelregels
Bij zaalvoetbal is er geen buitenspel, geen ingooi maar intrap en mag de keeper de bal maar vier seconde in zijn bezit hebben. Ook mag de bal maar 1 keer terug worden gespeeld naar de keeper, wordt een vrije trap na 4 seconden genomen en mag er onbeperkt gewisseld worden. Al deze regels zijn er om het spel zo snel en dynamisch mogelijk te maken. Dit maakt het zelf spelen van zaalvoetbal leuk maar ook het kijken naar zaalvoetbal.

De sportvloer is te huren voor €47,50 per uur. Reserveren? Neem contact met ons op!

Vragen, meer informatie of direct reserveren?

Chat openen
1
Vragen?
Neem contact op via Whatsapp!