• BEACH SPORTEN

  • BEACH SPORTEN

The Sport Box beschikt over een indoor beachbak van 20 bij 20 meter. Hier kunnen verschillende beach activiteiten als beachvolleybal, footvolley, beachsoccer, beachkorfbal of beachtennis ondernomen worden. Het is mogelijk om bij The Sport Box een beachveld te huren, neem hiervoor contact met ons op.

Reserveren

Via onderstaand reserveringssysteem kun je de beschikbaarheid van de beachvelden zien en een veld reserveren.

LET OP: je reservering is pas definitief als je via de mail een bevestiging hebt ontvangen.

No bookings available
Loading...

Beachvolleybal

The Sport Box beschikt over twee indoor beachvolleybalvelden. Beachvolleybal wordt op een veld van 16 bij 8 meter gespeeld met een net tussen beide speelhelften. Beachvolleybal wordt over het algemeen 2 tegen 2 gespeeld maar er kan ook 3 tegen 3 of 4 tegen 4 gespeeld worden. Beachvolleybal wordt met een rally-systeem gespeeld waarbij het team dat het eerst 21 punten heeft wint. Vaak wordt er om best of three gespeeld. Neem contact met ons op om een veld te huren, de kosten bedragen €27,50- per uur.

Beachvolleybal training
Beachvolleybalvereniging The Sport box is de plek om in Utrecht indoor beachvolleybaltrainingen te volgen. Van dinsdag tot en met vrijdag worden op alle niveaus trainingen aangeboden, van beginners tot Nederlandse top. De trainingen worden geleid door ervaren beachvolleybaltrainers. Kijk voor meer informatie op de Beachvolleybalvereniging The Sport Box-pagina.

Workshop
Ben je erg enthousiast over beachvolleybal, maar heb je nog weinig ervaring? Neem dan contact met ons op en plan een workshop beachvolleybal in! Onze gespecialiseerde trainers verzorgen een complete workshop waarin alle facetten van het spel meegenomen en behandeld worden. Kijk voor meer informatie over workshops onder het kopje ‘Groepsactiviteiten’.

Olympic Beachgames

In samenwerking met de Brede Scholen en SportUtrecht starten we vanaf 26 oktober 2020 met de Olympic Beachgames. Dit programma is opgezet om jeugd uit de wijk in Utrecht kennis te laten maken met beachvolleybal.

In 60 minuten tijd wordt de basiskennis van een Olympische sport geoefend. De sporten worden spelenderwijs en door middel van actieve oefeningen aangeleerd. Kijk voor meer informatie op de Olympics Beachgames-pagina.

Footvolley

Footvolley, ook wel voetvolley genoemd, is een combinatie tussen beachvolleybal en voetbal en is ontstaan in Brazilië. The Sport Box heeft twee footvolley velden tot zijn beschikking. footvolley wordt gespeeld op een veld van 16 bij 8 meter met een net tussen beide speelhelften. Footvolley speel je 2 tegen 2, 3 tegen 3 of 4 tegen 4. De service wordt vanaf een hoopje zand gespeeld en tijdens de rally mag elk team de bal maximaal 3 keer aanraken. Sets worden tot 15 punten gespeeld en er wordt best of three of best of five gespeeld.

Tijdens footvolley word je behendigheid en balvaardigheid maximaal getest. Doordat voetvolley in het zand wordt gespeeld is het een intensieve maar ook tegelijk een spectaculaire sport. Neem contact met ons op om een veld te reserveren, de kosten bedragen €27,50 per uur.

Beachsoccer

Beachsoccer is een variant van voetbal en wordt gespeeld op het zand. Door het zand is beachsoccer een spectaculaire en dynamische sport waarbij de bal de meeste tijd in de lucht is. Lenigheid en individuele vaardigheden worden getest en keepers maken de mooiste zweefduiken.

The Sport Box beschikt over een beachsoccerveld van 20 bij 20 meter. Beachsoccer wordt 5 tegen 5 gespeeld in 3 sets van ieder 12 minuten. Je kan al vanaf 1 uur een beachsoccerveld reserveren. Neem contact met ons op om een veld te reserveren, de kosten bedragen €27,50 per uur.

Beachkorfbal

Omdat The Sport Box beschikt over een zandbak van 20 bij 20 meter is het mogelijk één recreatief beachkorfbal veld te creëren of twee competitieve beachkorfbalvelden.

3 tegen 3

Beachkorfbal 3 tegen 3 wordt op een veld van 16 bij 8 meter gespeeld. Hierbij staan twee korfbalpalen 3 meter vanuit de achterlijn. Beachkorfbal wordt in vier kwarten van elk twee minuten gespeeld en heeft hierdoor een snel karakter. Beachkorfbal is extra intensief vanwege het zand waardoor er meerdere kwarten zijn. Tussen de kwarten door kan er gewisseld worden.

4 tegen 4

Beachkorfbal 4 tegen 4 wordt op een veld van 20 bij 20 meter gespeeld. Anders dan bij 3 tegen 3 korfbal staat hier maar 1 korf midden in het veld. Als je vanuit de hoeken scoort, scoor je twee punten en ook het recht van aanval dient in één van de hoeken gehaald te worden. Wedstrijden zijn vaak 10 tot 15 minuten lang. Tijdens het spel mag er onbeperkt gewisseld worden, waar je door het zand al snel aan toe bent.

Neem contact met ons op om een veld te reserveren, de kosten bedragen €27,50 per uur.

Beachtennis

Beachtennis wordt gespeeld op een beachvolleybalveld en is een combinatie tussen beachvolleybal en tennis. Het veld is 16 meter bij 8 meter en het net hangt op 1 meter 70. Er wordt gespeeld met beachtennispallets zonder snaren. De bal is iets lichter dan een tennisbal en mag niet stuiteren. De puntentelling is zoals de puntentelling bij tennis. Echter wordt er bij 40-40 een beslissend punt gespeeld.

Beachtennis kan zowel 1 tegen 1 als 2 tegen 2 worden gespeeld. Rackets en ballen zijn bij de huur inbegrepen. Neem contact met ons op om een veld te reserveren, de kosten bedragen €27,50 per uur.

Vragen, meer informatie of direct reserveren?

Chat openen
1
Vragen?
Neem contact op via Whatsapp!