The Sport Box beschikt over een outdoor beachbak van 60 bij 20 meter. Hier kunnen verschillende beach activiteiten als beachvolleybal, footvolley, beachsoccer, beachkorfbal of beachtennis ondernomen worden. Bekijk hieronder het reserveringsysteem!

Reserveren

Via onderstaand reserveringssysteem kun je de beschikbaarheid van de beachvelden zien en een veld reserveren.

LET OP: je reservering is pas definitief als je via de mail een bevestiging hebt ontvangen.

No bookings available
Loading...

Tarieven

Beachveld€20,- p.u.
Beachveld daltarief*€15,- p.u.
Training €7,50 p.u.

*Daltarief geldt op ma t/m vr van 9:00 – 17:00

Beachvolleybal

The Sport Box beschikt over drie outdoor beachvolleybalvelden. Beachvolleybal wordt op een veld van 16 bij 8 meter gespeeld met een net tussen beide speelhelften. Beachvolleybal wordt over het algemeen 2 tegen 2 gespeeld maar er kan ook 3 tegen 3 of 4 tegen 4 gespeeld worden. Beachvolleybal wordt met een rally-systeem gespeeld waarbij het team dat het eerst 21 punten heeft wint. Vaak wordt er om best of three gespeeld.

Footvolley

Footvolley, ook wel voetvolley genoemd, is een combinatie tussen beachvolleybal en voetbal en is ontstaan in Brazilië. The Sport Box heeft twee footvolley velden tot zijn beschikking. footvolley wordt gespeeld op een veld van 16 bij 8 meter met een net tussen beide speelhelften. Footvolley speel je 2 tegen 2, 3 tegen 3 of 4 tegen 4. De service wordt vanaf een hoopje zand gespeeld en tijdens de rally mag elk team de bal maximaal 3 keer aanraken. Sets worden tot 15 punten gespeeld en er wordt best of three of best of five gespeeld.

Tijdens footvolley word je behendigheid en balvaardigheid maximaal getest. Doordat voetvolley in het zand wordt gespeeld is het een intensieve maar ook tegelijk een spectaculaire sport.

Beachkorfbal

Omdat The Sport Box beschikt over een zandbak van 60 bij 20 meter is het mogelijk drie recreatief beachkorfbal veld te creëren of zes competitieve beachkorfbalvelden.

3 tegen 3

Beachkorfbal 3 tegen 3 wordt op een veld van 16 bij 8 meter gespeeld. Hierbij staan twee korfbalpalen 3 meter vanuit de achterlijn. Beachkorfbal wordt in vier kwarten van elk twee minuten gespeeld en heeft hierdoor een snel karakter. Beachkorfbal is extra intensief vanwege het zand waardoor er meerdere kwarten zijn. Tussen de kwarten door kan er gewisseld worden.

4 tegen 4

Beachkorfbal 4 tegen 4 wordt op een veld van 20 bij 20 meter gespeeld. Anders dan bij 3 tegen 3 korfbal staat hier maar 1 korf midden in het veld. Als je vanuit de hoeken scoort, scoor je twee punten en ook het recht van aanval dient in één van de hoeken gehaald te worden. Wedstrijden zijn vaak 10 tot 15 minuten lang. Tijdens het spel mag er onbeperkt gewisseld worden, waar je door het zand al snel aan toe bent.

Beachtennis

Beachtennis wordt gespeeld op een beachvolleybalveld en is een combinatie tussen beachvolleybal en tennis. Het veld is 16 meter bij 8 meter en het net hangt op 1 meter 70. Er wordt gespeeld met beachtennispallets zonder snaren. De bal is iets lichter dan een tennisbal en mag niet stuiteren. De puntentelling is zoals de puntentelling bij tennis. Echter wordt er bij 40-40 een beslissend punt gespeeld.

Beachtennis kan zowel 1 tegen 1 als 2 tegen 2 worden gespeeld. Rackets en ballen zul je zelf mee moeten nemen.

Vragen, meer informatie of direct reserveren?

Chat openen
1
Vragen?
Neem contact op via Whatsapp!