ZAALVOETBAL UTRECHT

De sportvloer in The Sport Box kan ook gebruikt worden voor zaalvoetbaltrainingen. De achterkant van de sportvloer ligt tegen de muur aan waarvoor aan beide kanten doelen staan. De trainingen kunnen zowel eenmalig als wekelijks geboekt worden.

Zijn de grasvelden buiten onbespeelbaar? Kom dan met jouw voetbalteam lekker indoor trainen bij ons. Zelfs op het laatste moment kun je bij ons terecht.

Tijdens zaalvoetbal, ook wel Futsal genoemd, wordt er vijf tegen vijf gespeeld. Een wedstrijd duurt officieel 2 keer 25 minuten maar hier kan ook vanaf geweken worden. Ten opzichte van voetbal heeft zaalvoetbal een aantal andere regels. Hierdoor is zaalvoetbal intensiever dan veldvoetbal.

De spelregels

Bij zaalvoetbal is er geen buitenspel, geen ingooi maar intrap en mag de keeper de bal maar vier seconde in zijn bezit hebben. Ook mag de bal maar 1 keer terug worden gespeeld naar de keeper, wordt een vrije trap na 4 secondes genomen en mag er onbeperkt gewisseld worden. Al deze regels zijn er om het spel zo snel en dynamisch mogelijk te maken. Dit maakt het zelf spelen van zaalvoetbal leuk maar ook het kijken naar zaalvoetbal.

Klik hier om de indoor sportvloer te reserveren.

Vragen, meer informatie of direct reserveren?

© Copyright - The Sport Box