3×3 Basketball In Utrecht

Wil je op een urban locatie basketballen in Utrecht dan moet je in The Sport Box zijn. Op deze locatie kun je zelf trainen, met je team of pick-up games spelen. Ook gaan er in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond en de basketball verenigingen uit Utrecht veel activiteiten voor jullie georganiseerd worden. Denk aan SBM Utrecht, skills trainingen, masterclass of toernooien. Voor de kinderen tussen de 6 t/m 12 jaar organiseren wij elke donderdag Basketball’sCool. Heb jij leuke ideeën dan horen wij het graag.     

De activiteiten in de The Sport Box zijn gericht op 3×3 basketball maar wat is 3×3 basketball eigenlijk. 3×3 Basketball is sinds 2011 een officiële discipline binnen de basketballsport. Met wereldwijd meer dan 250 miljoen beoefenaars is 3×3 Basketball uitgegroeid tot een van de allergrootste recreatief beoefende sporten. 3×3 basketball is snel, fysiek en spectaculair. Al jouw basketball skills komen terug in dit spel. Dreiging in de aanval, recht van aanval halen en als team spelen zijn belangrijke kernwaarden tijdens het spel. De FIBA organiseert  Europese en Wereldkampioenschappen en het is de verwachting dat 3×3 Basketball in 2020 ook een olympische status zal krijgen.

In The Sport Box liggen 2 half courts maar er is ook een mogelijkheid om full court te spelen. Voor de 3×3 nationale teams is dit de thuisbasis en kunnen zij hier zich optimaal voorbereiden op de WK’s en EK’s die eraan komen. We hebben namelijk de officiele 3×3 basket in huis!

Wil jij nou ook op deze locatie 3×3 basketballen en met jouw team je voorbereiden op de SBM tour stuur dan even een mail naar 3x3basketball@hartenvoorsport.nl of bel naar 030-2514998.

En wie weet redt jij het “From the streets to the world states’’!!

Basketball’scool

Basketball’sCool in The Sport Box is basketballen voor kinderen van groep 3 t/m groep 8. Tijdens Basketball’sCool leer je de basis van het basketballen van ervaren trainers. De basketbal houding, balbeheersing, passen, lay-up’s, scoren en verdedigen. Maar ook hoe je met elkaar speelt en met veel plezier. Lekker basketballen, rennen, spelletjes en wedstrijdjes doen op donderdagmiddag van 17:30 tot 18:30. Ontdek het ook: Basketball is Cool! Als je interesse hebt, doe een keer mee en kom naar The Sport Box

Neem gymkleren mee en sportschoenen voor binnen. Bij binnenkomst noteert de trainer je naam en e-mailadres(ouders), voor deelname vragen wij €2,- per keer.

3x3 basketball utrecht

Pick-up games

Pick-up games zijn korte wedstrijden die gespeeld worden met de aanwezige spelers. We proberen in The Sport Box zoveel mogelijk met de 3×3 regels te spelen maar eigenlijk bepalen jullie op wat voor manier de wedstrijd gespeeld wordt. Elke maandagavond van 19:30 tot 21:30 is het twee uur lang jullie court! Wil je weten wie nog meer komen check het event op Facebook. Om mee te mogen spelen kost het € 4,- per keer of verzeker je van een plek voor € 15,- per maand. Loop bij binnenkomst even langs de bar en zet je naam op de lijst. Heb je andere ideeën of tips over de avond laat het ons weten.

Toernooien

Voor alle basketballers uit Utrecht en omgeving gaan wij op regelmatige basis 3×3 toernooien organiseren. De toernooien worden gespeeld op basis van leeftijdscategorieën. Voor de winnaars zijn leuke prijzen te verdienen maar het moet vooral gezellig zijn. We zullen een maximaal aantal teams toelaten, zodat je niet eindeloos hoeft te wachten en veel kunt spelen. Houd de Facebook pagina in de gaten en schrijf je gelijk in!

Skills training

Wil jij jouw skills verbeteren om een nog completere basketball te worden. Top spelers/coaches zullen naar The Sport Box komen om samen met jou hieraan te werken. Wie er komt en waar de focus op zal liggen wordt bekend gemaakt via de Facebook pagina.

Summer league

De informatie volgt maar dit belooft een spektakel te worden. Wie gaat de kampioen worden van Utrecht en mag het op gaan nemen tegen de winnaars van Rotterdam, Den Haag en Eindhoven.

Clinics / Lessen

Overdag zullen er clinics en lessen gegeven worden op het 3×3 Home Court. Wil je hierover meer weten stuur dan een email naar de 3×3 basketball combinatiefunctionaris, 3x3basketball@hartenvoorsport.nl

3×3 Home Court

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om zelf gebruik te maken van het veld, hoe jij dat wilt. Het veld is voor €25,- per uur te huren. Heb je hier interesse in stuur ons dan een bericht!

Vragen, meer informatie of direct reserveren?

© Copyright - The Sport Box